Първенецът сред добавките – Магнезият, защо ни е толкова необходим?

Ежедневно, дори когато спим, тялото ни не спира своята “тайна” работа, а именно усвояване, регенерация, изхвърляне на поетите чрез храната и въздуха вещества. Магнезият е изключително важен микроелемент, отговорен за тези процес. Без него са невъзможни повечето биохимични реакции в човешкия организъм. Знаете ли, че колкото повече сладки и преработени тестени изделия консумирате, толкова по-голяма е вероятността след време да се окажете с липса на магнезий? Рафинираната захар е причина тялото да изхвърля магнезия през бъбреците.

Хранителните добавки със съдържание на магнезий се използват както в борбата срещу здравословен проблем, така и като превенция на потенциални бъдещи заболявания, за които има фамилна информация. Най-честите здравни отклонения, които предизвиква недостига на магнезий в организма са: неправилно функциониране на сърдечно-съдовата система, умора, проблеми със съня, депресия, забавен метаболизъм и внезапни мускулни крампи. Магнезият спомага и облекчава симптомите на тези състояния, също така е полезен при предменструален синдром, мигрена и стрес, с ясно изразени антидепресантни свойства.

Как и колко дълго да приемате своя магнезий Power of Nature?

Препоръчително се приема една таблетка преди хранене. Някои проучвания посочват, че не е желателен приема едновременно на магнезий с прясно/кисело мляко, защото се неутрализира усвояването на калция в тези продукти. Въпреки, че магнезият няма остро протичащи странични реакции и е почти невъзможно да се натрупа в организма, все пак нужна е консултация с лекар, колко дълго да се консумира.