Ехинацеята отблизо

Ехинацеята е добре позната като имуностимулатор и укрепваща организма билка, всъщност тези си качества тя дължи на мощното антиоксидантно действие и богатия си състав от полизахариди, бетанин, флавоноиди, инулин, фенолни съединения и фитостероли. Екстрактът от растението влияе върху активността на продукцията на имунни Т-клетки и активизира фагоцитозата при лимфоцитите.

Когато казваме антиоксидантно действие, всъщност имаме предвид антимикотично, антимикробно действие. Засилвайки имунния отговор, ехинацеята спомага по-бързото оздравяване на организма като изгражда бариера и не допуска атаки от вируси и бактерии. Как се случва това, като ехинацеинът се противопоставя на действието на ензима хиалорунидаза, с чиято помощ бактериите не проникват в тъканите.
Освен с благотворното си влияние при вируси и настинки, особено свързани с неразположение на дихателните пътища (кашлица, секретиращ нос, затруднено дишане при простуда), благодарение на постоянните клинични проучвания, ехинацеята все по-често се използва за третиране на хронични заболявания трудно лечими и нелечими с традиционна медицина, хепатит, бронхит, пиелонефрит, синузит и рецидивиращи херпесни инфекции. Също така тя разполага с неоспорими свойства да пречиства кръвта и лимфната система.

Как и колко дълго да пиеш твоята Ехинацея Екстра?
За поддържане на силна имунна система, особено по време на грипен сезон, включете 1 или 2 флакона Ехинацея Екстра със стевия в режима си, приети последователно.

Ехинацея
Ехинацея със стевия

Странични реакции: Като цяло ехинацеята се приема добре и без странични реакции от организма, но в редки и специфични случаи се наблюдава стомашно неразположение или дерматит предизвикан от имунния отговор на тялото от друга алергия.